Dostupni linkovi

Krunski svjedok u ubojstvu Pukanića završio svjedočenje


Tomislav Marjanović, krunski svjedok ubojstva suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu dovršio sa svojim svjedočenjem koje se u čak četiri raspravna dana održavalo iza zatvorenih vrata.

Kako je Marjanovićevo svjedočenje bilo zatvoreno za javnost na sudu se nisu mogli doznati detalji njegova iskaza, kao ni pitanja koja su mu postavljali sudsko vijeće, tužitelji, obrana te šestorica optuženih za Pukanićevo ubojstvo.

Neslužbeno se doznalo tek da je prvog dana u svom slobodnom iskazu Pukanićevo ubojstvo opisivao kao i ranije tijekom istrage te u medijskim istupima, kada je kazao da su se zbog ubojstva suvlasnika "Nacionala", ali i još dvije osobe u Zagrebu, udružili Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović. Za Đurovića je kazao i da je bio veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 milijuna eura.

Optuženici i njihovi odvjetnici od početka tvrde da je krunski svjedok nevjerodostojan. Čak su i neki od ranije ispitanih svjedoka Marjanovića opisali kao "patološkog lažljivca, kriminalca i ovisnika o heroinu".

Za USKOK je, s druge strane, njegov iskaz jedan od najjačih dokaza kojima su potkrijepili optužnicu protiv Pukanićevih egzekutora, budući je Marjanović sudjelovao u pripremi ubojstva, ali se naknadno nagodio s USKOK-om i odlučio svjedočiti.
XS
SM
MD
LG