Dostupni linkovi

Petorica vehabija uhapšena kod Prizrena, trojica iz BiH


Pet osoba, od kojih su trojica državljani BiH, uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u Prizrenu.

Uhapšeni su Idriz Biljibani, Mustafa Imeri i Ismajl Skenderi, koji imaju državljanstva BiH, kao i Albanci Hadit Miftari i Armend Kalendari, za koje se postoji osnovana sumnja da su pripadnici vehabijske sekte aktivne u okolini Prizrena, objavili su u subotu kosovski mediji.

Članovi uhapšene grupe, koji su bili okupljeni oko humanitarnog udruženja "Sinćeriteti", ili "Iskrenost", nalaze se u pritvoru.

U akciji, u kojoj je učestovalo više od 120 pripadnika Kosovske policije, zaplenjen je arsenal naoružanja i izvesna količina propagandnog materijala. Policija je pretresla ukupno osam lokacija i zaplenila pet "kalašnjikova", dva pištolja, još tri puške, municiju, raznu opremu, pancire, uniforme i pet računara.

Portparol kosovske policije Arber Beka rekao je u subotu da su u ovoj akciji uhapšena dva Albanca i tri Bošnjaka, koji se sumnjiče za ilegalno posedovanje oružja.

Policijska akcija usledila je nakon što su vehabije u Prizrenu početkom nedelje pretukle poreskog inspektora, a istragom je utvrđeno da je incident posledica činjenice da je inspektor u slobodno vreme delio Biblije po Prizrenu. Prostorije humanitarne organizacije "Sinćeriteti" zatvorene su posle policijske akcije.
XS
SM
MD
LG