Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Istraga protiv osumnjičenih za ubistvo porodice Rakić u HrvatskojTužilaštvo za ratne zločine Srbije podnijelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv šest osoba osumnjičenih za ubistvo porodice Rakić u Ličkom Osiku u Hrvatskoj, oktobra 1991. godine, saopšteno je danas iz tužilaštva Srbije.

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici takozvanog MUP-a SAO Krajine u Hrvatskoj oktobra 1991. godine na području opštine Teslingrad ubili Maneta Rakića, njegove sinove Dragana i Milovana, ćerku Radmilu kao i Luciju Rakić zbog sumnje da posjeduju radio stanicu i da sarađuju sa hrvatskim oružanim formacijama(zvaničnim snagama države Hrvatske) .

Oni se sumnjiče da su im vezali ruke i zatvorili usta lepljivom trakom, uveli ih u kombi vozilo marke "Tam", prevezli ih preko Svračkovog sela do kraške jame Golubnjača gdje su ih ubili hicima iz vatrenog oružja i potom bacili u jamu.

Tijelo Lucije Rakić su zapalili kao i vikendicu. Tužilaštvo je u zahtjevu istražnom sudiji Vijeća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu predložilo da se okrivljenima odredi pritvor.
XS
SM
MD
LG