Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mugoši nagrada „najgradonačelnik u regionu“


Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša dobitnik je prestižnog priznanja Menadžer godine za oblast „Najgradonačelnik u regionu“, koju dodjeljuje Agencija za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine (BiH), jugoistočne i srednje Evrope.

U obrazloženju se navodi da se nagrada Mugoši dodjeljuje za višegodišnje aktivnosti i konkretne rezultate u razvoju Podgorice, a posebno zbog omogućavanja bržeg privrednog razvoja grada, rješavanju infrastrukturnih problema i efikasnog rada gradske uprave.

Iz PG biroa je saopšteno da je Mugoša za ovo priznanje nominovan u konkurenciji predloženih 60 gradonacelnika iz deset evropskih zemalja.

Nagrada Menadžer godine svrstana je u sedam najrespektabilnijih u svijetu, zajedno sa priznanjima koja se dodjeljuju u Njujorku, Parizu, Londonu, Rimu, Madridu i Briselu.Saopšteno je da ce prestižno priznanje uručiti 1. jula u Sarajevu predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

U Crnoj Gori se u nedjelju održavaju lokalni izbori u 14 opština, između ostalog i u Podgorici.Vladajuća crnogorska koalicija Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrtske partije u Podgorici ne učestvuju zajedno na izborima zbog Miomira Mugoše na čiji rad je SDP imala brojne primjedbe.
XS
SM
MD
LG