Dostupni linkovi

Kosor: Nisam dala Sloveniji izlaz na otvoreno more


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je u Hrvatskom saboru ponovila da sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom nije dogovorila ništa izvan onog što stoji u arbitražnom sporazumu, pa tako ni izlaz Slovenije na otvoreno more.

"Dogovoreno je sve ono što piše u arbitražnom sporazumu i o tome sam razgovarala s premijerom Pahorom, ni o čemu drugom, ni javno ni tajno, pa ni o insinuacijama da sam dala Sloveniji izlaz na otvoreno more. To su činjenice", istaknula je premijerka.

Odgovorila je tako na pitanje IDS-ovog zastupnika Damira Kajina laže li slovenski premijer Pahor ili govori istinu kada, kao u nedavnoj debati s oporbenim Janezom Janšom, spominje da je s Hrvatskom dogovorio izlaz na otvoreno more.

Kosor je naglasila da kako u arbitražnom sporazumu, koji je Sabor potvrdio, stoji da će sporna granična pitanja između Hrvatske i Slovenije rješavati arbitražni sud, te da će svi procesni rokovim početi teći po pristupanju Hrvatske u EU.

"Pročitajte sporazum bez malicije i loših namjera, pa i kada je riječ o predsjednici Vlade Republike Hrvatske", poručila je Kajinu, pozvavši ga da, ipak, više vjeruje hrvatskoj premijerki nego predsjedniku vlade neke strane zemlje.
XS
SM
MD
LG