Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šeks: Josipović izašao izvan okvira parlamentarne demokratijePotpredsednik hrvatskog HDZ-a Vladimir Šeks odbacio je danas tvrdnje hrvatskog predsednika Ive Josipovića da je s kolegama iz vrha te stranke "isprovocirao postupke Hrvatske advokatske komore" u slučaju Ante Nobila, ocenivši da je Josipovićev istup "izvan okvira parlamentarne demokratije".

Šeks da nije isprovocirao nikog i ništa, nego da je samo izneo svoje mišljenje o kršenju advokatske etike, pritisku na pravosuđe i vladajuću stranku.

Hrvatski predsendik Ivo Josipović danas je ustvrdio da je Hrvatska advokatska komora (HOK) pokrenula disciplinski postupak protiv zagrebačkog advokata Ante Nobila nakon podsticaja iz politike, što je, po njemu, u potpunosti neprihvatljivo.

Nobilo je izjavio da istražna tela nastoje da suze istragu protiv bivšeg potpredsednika hrvatske vlade Damira Polančeca, koji se nalazi u pritvoru po optužbi za proneveru, kako bi zaštitila članove vlade i naterala ga da svedoči protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.
XS
SM
MD
LG