Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ivanišević: Odluka suda u Bariju je moja lična pobedaBivši crnogorski ministar finansija Miroslav Ivanišević izjavio je danas za Radio Slobodna Evropa da to što je odlukom suda u Italiji oslobođen optužbe za šverc duvana predstavlja njegovu ličnu pobedu “i ključni je dokaz da Crna Gora kao država nije insititucionalno podržavala niti učestvovala u nelegalnom tranzitu duvana.

Ovo posebno ističem jer se značajan deo optužbi protiv mene, kao ministra u tadašnjoj Vladi, upravo zasnivao na tim tvrdnjama.

Kao što je poznato ni do sada nijesam želio da istupam u javnosti, ni da demantujem sva pisanja koja su se ticala mene i ovog slučaja u celini, koja su se pokazalo kao netačna.

Ovo smatram i mojom velikom ličnom pobedom, velikom profesionalnom satisfakcijom mojih advokata i pobedom moje porodice, prijatelja i ljudi koji su verovali u mene.

Još pre par godina, kada je u štampi objavljeno da sam podvrgnut istrazi i da sam optužen, izjavio sam samo da sam uveren u pozitivan ishod ovog procesa, i za mene individualno i za mene funkcionalno, kao tadašnjeg ministra finasija i za moju državu Crnu Goru.

I drugo, da verujem u objektivnost i profesionalnost italijanskog pravosuđja u okviru kojeg će se dokazati moja nevinost. Upravo se to i desilo“.

Ivaniševića je sud u Bariju oslobodio uz ocenu da je kao ministar u vreme međunarodnog šverca cigaretatama radio u skladu sa zakonima Crne Gore i da nije imao udela u mafijaškom udruživanju.

Sud u Bariju juče nije raspravljao o odgovornosti za šverc duvana ostalih četvoro crnogorskih državljana sa liste osumnjičenih - Dušanke Jeknić, Branka Vujoševića, Veselina Barovića i Branislava Mićunovića.

Sud se nije odredio ni u odnosu na optužbu protiv državljana Srbije Stanka Subotića i Andrije Draškovića.

Tužilaštvo u Bariju ima pravo žalbe na jučerašnju odluku Apelacionom sudu Italije.

XS
SM
MD
LG