Dostupni linkovi

Vlada Srbije i MMF će razmotriti povećanje plata i penzija


Premijer Srbije Mirko Cvetković i ministarka finansija Diana Dragutinović dogovorili su se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da se u okviru četvrte revizije kreditnog aranžmana razmatra i mogućnost povećanja plata i penzija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Moguće odmrzavanja plata i penzija, kako je nevedeno, biće razmatrano sa stanovišta procjene ekonomskih kretanja do kraja godine kao i fiskalnih posljedica.

U dogovoru sa MMF-om plate budžetskih korisnika i penzije zamrznute su na kraju 2008. godine, zbog ekonomske krize, i trebalo bi da budu odmrznute 1. januara 2011. godine.

Na sastanku Cvetkovića i Dragutinovićeva sa Misijom MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, analizirana je aktuelna ekonomska situacija i dosadašnji makroekonomski pokazatelji za prvi kvartal.

"U naredne dve nedelje sa misijom MMF-a će se, u okviru četvrte revizije aranžmana, razgovarati o daljem sprovođenju dogovorenih mjera", ističe se u saopštnju.

Misija MMF-a i delegacija Srbije počeli su danas zvanične razgovore o četvrtoj reviziji kreditnog stend baj aranžmana vrednog 2,9 milijardi eura.
XS
SM
MD
LG