Dostupni linkovi

U ponedeljak počinju razgovori Srbije sa MMF-om


Plenarnom sednicom u Narodnoj banci Srbije (NBS) misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i delegacija Srbije počeće sutra zvanične razgovore o četvrtoj reviziji stend baj aranžmana.

Nakon plenarne sednice predstavnici MMF će se u Vladi Srbije sastati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministarkom finansija Dianom Dragutinović. Centralna banka je ranije najavila da će u razgovorima biti razmotrena najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji, kao i ispunjenje utvrđenih kriterijuma za mart 2010. i realizacija obaveza preuzetih sporazumom sa MMF o stend baj aranžmanu.

Kako je istakla, u okviru razmatranja realizacije preuzetih obaveza posebna pažnja biti posvećena usklađivanju penzija i usvajanju propisa o fiskalnoj odgovornosti.

Misija MMF, koju predvodi Albert Jeger, u Srbiju je stigla 13. maja i boraviće do 26. maja, a novinarima će se, kako je najavljeno, obratiti na kraju posete.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend-baj aranžman od 2,9 milijardi evra za jačanje deviznih rezervi, a Srbija je do sada povukla oko 1,3 milijarde evra.
XS
SM
MD
LG