Dostupni linkovi

Homen: Preuzeto još šest Šarićevih objekata


Ministarstvo pravde je od osoba povezanih sa klanom Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina, preuzelo još šest objekata u Novom Sadu i vozilo "audi A6", rekao je danas državni sekretar Ministarstva Slobodan Homen.

"Oduzete su tri kuće i stan u Novom Sadu u vlasništvu Dubravke i Radovana Štrpca, kao i dva stana Josipa Šarića, površine od preko 200 metara kvadratnih", rekao je Homen za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, sve oduzete pokretne stvari Šarićevog klana biće ponuđene na javnoj licitaciji najkasnije do sredine juna.

Državni sekretar je dodao da je dobijena saglasnost istražnog sudije da se pokretne stvari koje su oduzete od Darka Šarića - iz stana na Novom Beogradu, kuće na Tatarskom brdu, kao i povezanih osoba, prodaju na akuciji, odnosno na način predviđen Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

"U ovom trenutku stručnjaci Direkcije vrše procenu ovih stvari koje će najkasnije do polovine juna biti ponuđene na javnoj licitaciji. O tačnom terminu ove prve javne prodaje koju će organizovati Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, javnost i zainteresovana lica će biti blagovremno obaveštena", rekao je Homen.

"Zakon predviđa da, ukoliko pokretne stvari tokom godinu dana ne budu prodate, budu poklonjenje u humanitarne svrhe, odnosno iskorišćene na najbolji mogući način", naveo je Homen.

Specijalni tužilac Srbije za organizovani kriminal Miljko Radisavljević 12. aprila je podigao optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba koje su optužene za saučesništvo u krijumčarenju droge. Šarić je optužen da je jedan od glavnih organizatora šverca droge iz Južne Amerike.
XS
SM
MD
LG