Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Afganistanske i koalicijske snage ubile 30 militanata


Afganistanske i koalicijske snage izvele su racije širom Afganistana u kojima je ubijeno najmanje 30 militanata, dok su pobunjenici na istoku zemlje iz zasjede ubili pet stražara u konvoju njihovih vozila, saopštili su zvaničnici u subotu.

Prije zore u petak, međunarodni i afganistanski vojnici izveli su operaciju u oblasti Sangin pokrajine Helmand u kojoj je ubijeno 10 pobunjenika, saopćio je Daud Ahmadi, portparol regionalnog guvernera, prenosi AP.

Mula Mohammed Hassan, "ugledni" talibanski zapovjednik koji je bio umješan u brojne pobunjeničke napade u sjevernoj pokrajini Helmand, zarobljen je u selu Priqadam Kariz tokom operacije, kazao je Ahmadi. Nijedan pripadnik snaga sigurnosti nije povrijeđen u operaciji.

Afganistansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je u raznim incidentima širom Afganistana u protekla 24 sata ubijeno još najmanje 20 pobunjenika.

Pobunjenici su u petak iz zasjede napali konvoj vozila između oblasti Gelan i Muqur istočne pokrajine Ghazni, ubivši pet zaštitara koji su bili u pratnji konvoja, saopćilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.
XS
SM
MD
LG