Dostupni linkovi

Nastavljeni neredi u Bangkoku, još najmanje tri žrtve


Najmanje tri osobe su poginule u sukobima pristalica opozicije i vojske koji su se i jutros nastavili u Bangkoku, javlja Frans pres pozivajući se na svog izvještača i na izjave očevidaca.

Prema rečima francuskog novinara, stanovnici glavnog grada su jutros odnijeli tela troje poginulih u sukobima koja su ostala da leže na ulici.

Do novih sukoba je došlo u kvartu koji kontrolišu opozicione antivladine takozvane crvene košulje, u kome do sada nije bilo nereda.

Prema izjavi jednog stranog državljanina koji stanuje u tom kvartu, vojska je jutros otvorila vatru na "oko 20-ak demonstranata" koji su krenuli prema vojnicima držeći tajlandsku zastavu. On je rekao da su ubijena najmanje četiri muškaraca i jedna žena.

Od petka ujutro najmanje 16 osoba je poginulo a 141 je ranjena u Bangkoku gde vlast pokušava da uguši otpor pripadnika pokreta "crvene košulje" koji traže smjenu vlade.

Sukobi vojske i demonstranata ponovo su izbili nakon što je prethodne večeri teško povrijeđen general Hatija Savasdipol koji je prešao na stranu demonstranata. Oni zahtijevaju povratak bivšeg tajlandskog premijera u izgnanstvu Taksina Šinavatre.
XS
SM
MD
LG