Dostupni linkovi

HDZ: Povezivanje premijerke s aferom TLM je politički udar


Na djelu je pravno i moralno nedopustivi pritisak na pravosudna tijela i pokušaj političkog udara na predsjednicu Vlade i vrh HDZ-a - rekao je potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Vladimir Šeks, koji je zajedno s Andrijom Hebrangom i glavnim sekretarom HDZ-a Brankom Bačićem na konferenciji za novinare odbacio tvrdnje da premijerka Jadranka Kosor i vrh HDZ-a podstiču politički proces protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Politički udar na premijerku i HDZ Šeks vidi u istupima Polančecova advokata Ante Nobila.

Šeksu je, sporno Nobilovo tumačenje da Državno odvjetništvo i sudovi zaobilaze istinu i da ne žele pokrenuti pitanje odgovornosti cijele vlade, nego izuzeti Polančeca kako bi ga slomili i prisilili na status pokajnika ili krunskog svjedoka protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Takve tvrdnje Šeks smatra nedopuštenim pritiskom na pravosuđe.

Hebrang je ustvrdio kako se u posljednje vrijeme "počela miješati kaznena i politička odgovornost". Kao tipičan primjer takve zamjene naveo je tezu da je Vlada oštetila HEP za 600 miliona kuna. On je, naime, objasnio kako je Vlada odlukom o povoljnijoj struji za TLM spasila 1.400 radnih mjesta u tom preduzeću.

Odgovarajući na pitanje bi li Kosor trebala podnijeti ostavku ako se pokaže da je u privatizaciji TLM-a, koju je lično potpisala, bilo kaznenih djela, Hebrang je odgovorio: "Apsolutno ne, predsjednica Vlade potpisala je odluku koja se pokazala dobrom, a u trenutku kad ju je potpisivala nije mogla znati da će netko za tri sedmice počiniti kazneno djelo, jer nije vidovita".
XS
SM
MD
LG