Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Medenica: Izjave o Sariću nisu opasne po pravni poredak CGPredsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica ocijenila je danas da izjava gradonačlenika Pljevalja Filipa Vukovića da nikada ne bi prijavio Darka Šarića, ni kada bi znao gdje se krije, "nije opasna" po vladavinu prava u Crnoj Gori.

Medenica je novinarima kazala da "izjava pojedinca ne može ugroziti ni pravni poredak ni vladavinu prava" u zemlji.

Upitana da prokomentariše sporni stav gradonačlenika Pljevalja i nosioca izborne liste vladajuće koalicije za izbore 23. maja u tom gradu, Medenica je kazala da "ostavlja političarima da pred nadležnim državnim organima sami snose odgovornost za ono što su rekli".

Na pitanje da li bi prijavila Šarića kada bi znala gdje se krije, predsjednica Vrhovnog suda je odgovorila da bi "prijavila svakog ko je počinio krivično djelo".

Gradonačelnik Pljevalja je nedavno u jednom televizijskom intervjuu rekao da je afera Šarić, koji je u Srbiji optužen za šverc 2,7 tona
kokaina, predimenzionirana i da su braća Šarići "dobri momci".

Predsjednik crnogorske Skupštine i lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić najavio je ranije da će njegova partija poslije izbora tražiti političku odgovornost gradonačlenika Pljevalja.

Krivokapić je ocijenio da Vuković "mora" politički odgovarati za izjave koje su "protivne afirmaciji zakona i vladavini prava".
XS
SM
MD
LG