Dostupni linkovi

Zagreb: Bh. delegacija na godišnjem zasjedanju Odbora direktora i guvernera EBRD


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić učestvovaće danas na neformalnom sastanku predsjednika vlada zemalja jugoistočne Evrope u Zagrebu. Ovaj sastanak održava se neposredno pred početak godišnjeg zasjedanja Odbora direktora i guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj i EBRD biznis foruma 2010.

Delegacija BiH će učestvovati u radu okruglog stola posvećenog stanju u regionu nakon krize i ulozi EBRD-a, te održati prezentacije o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH.

Također, predviđeno je i održavanje neformalnog sastanka sa članovima Konstituence EBRD-a, koju osim BiH, čine i Austrija, Izrael, Kazahstan, Kipar i Malta. Tema Business Foruma 2010 je "Izgradnja održivog razvoja".

Panel diskusije na Forumu biće posvećene temama: put prema oporavku od krize, izvršenje duga u vrijeme ekonomske krize, tržište kapitala, oporavak korporativnog sektora, smanjenje emisije ugljičnog dioksida, energetska sigurnost, žene u biznisu, uticaj krize na društvo i program civilnog društva, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG