Dostupni linkovi

Predstavnici Kosova pozivaju na suzdržanost u Makedoniji


Politički predstavnici institucija i političkih partija povodom najnovijih incidenata u Makedoniji pozivaju građane u Makedoniji na suzdržanost i odmjerenost i pozivaju ih da daju svoj doprinos stabilizaciji regiona i Makedonije.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči je izjavio da je Kosovo zainteresovano da doprinese stabilnosti regiona i pozvao je Vladu u Skoplju i građane Makedonije da doprinesu očuvanju mira i reda.

"Kosovu je potrebna regionalna stabilnost i mi smo zainteresovani da doprinesemo u tom pravcu. Što se tiče situacije u Makedoniji ne želeći da dajem kvalifikacije smatram da svi treba da daju svoj doprinos, kako Vlada Makedonije takođe i građani, da bude stabilnosti kako u Makedoniji takođe i u regionu", kazao je Kuči.

Poslanik Skupštine Kosova i podpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Naim Maljoku ocenjuje da su poslednji incidenti u Makedoniji izolovani incidenti.

"Ničim se region ne može destabilizovati. Ratovi su prošlost i Albanci treba da se okrenu evropskoj perspektivi. Problemi Albanaca na Balkanu nisu ni Evropa niti međunarodna zajednica već sami Albanci, kako u Albaniji, na Kosovu i Makedoniji. To je moj lični stav", rekao je Maljoku.

Politički predstavnici na Kosovu ističu da se sve strane trebaju u Makedoniji suzdržati od nasilja, pošto sve zemlje imaju evropsku perspektivu, kao deo evropskih i evroatlantskih struktura.
XS
SM
MD
LG