Dostupni linkovi

Vekarić: Sa Euleksom o grobnicamaZamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da će se zbog otkrivanja masovne grobnice kod Raške nadležni organi uskoro sastati sa Euleksom.

Vekarić smatra da bi na osnovu razmijenjenih informacija ili čak krivične prijave bio pokrenut postupak protiv NN lica. Postupak bi bio pokrenut kod domaćeg istražnog sudije, koji bi potom mogao da naredi otkopavanje te grobnice i preduzimanje istražnih radnji, rekao je Vekarić za B92.

Vekarić je istakao da se još ne zna koliko se tijela nalazi u grobnici i da bi moglo da bude od 150 do 350 tijela, a da je 250 broj tijela koji je utvrđen na osnovu izjava više svedoka.

On je rekao da se Srbija prvi put otvoreno suočava sa svojom lošom prošlošću i da će, ukoliko budu pronađena tijela, to sigurno biti albanska, ali da tužilaštvo Srbije i prije svega Komisija za nestale traga za drugim grobnicama.

Prema Vekarićevim rečima, moguće je postojanje ne samo grobnica Albanaca na teritoriji južne Srbije, nego i grobnica Srba koji su pokopani na Kosovu.
XS
SM
MD
LG