Dostupni linkovi

Vanredna vijest

USKOK podigao optužnicu protiv Polančeca


USKOK je podigao optužnicu protiv bivšeg potpredsednika Vlade i ministra privrede Hrvatske Damira Polančeca zbog nezakonitosti u gradnji rasvete na igralištu fudbalskog kluba "Osvit" u njegovom rodnom mestu đelekovcu kod Koprivnice.

Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) objavio je danas na interent stranicama da je podigao prvu optužnicu protiv Polačeca zbog protivzakonitog posredovanja i falsifikovanja službene isprave.

Optužnice su podignute protiv još dvojice hrvatskih državljana ž. D. (1966.) i T. A. (1957.). Oni se terete da su 2008. godine, na zahtev Polančeca, postavljajući reflektore na stadionu FK Osvit navodno pribavili protivpravnu korist od 230.000 kuna i falsifikovali poslovne knjige da bi izgledalo da je novac isplaćen za druge građevinske radove.

Polančec je više od mesec dana u istražnom zatvoru zbog zloupotreba u koprivničkoj kompaniji "Podravka", a nedavno je s još četvoricom osumnjičen za 600 miliona kuna štete u Hrvatskoj elektroprivredi.

Protiv Polančeca se vodi istraga i zbog sumnje da je vukovarskom advokatu Petru Miletiću isplatio pola miliona kuna za nepotrebne stručne studije.
XS
SM
MD
LG