Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor položila cvijeće na Bleiburškom polju


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor u pratnji ministara Tomislava Karamarka i Radovana Fuchsa položila je danas u Bleibruškom polju cvijeće i zapalila svijeću za sve stradale u zločinima na tom području.

“Prisjetili smo se ljudskih prava i brojnih ljudi, čiji broj do kraja nije ustanovljen, te njihovih obitelji i njihovih ljudskih prava. Pozivam se na Deklaraciju o ljudskim pravima UN-a i na Rezoluciju parlamentarne skupštine Vijeća Europe koja je jasno osudila komunističke zločine, kao i na deklaraciju Hrvatskog Sabora iz 2006. koja se spominje zločine koji su počinjeni od 1945. do 1999. godine” - kazala je premijerka Kosor

Istaknula je kako je vrijeme da se o svakom događaju kaže puna istina. “Toga se nitko ne smije i ne može bojati. Dakako, bilo kakvog revizionizma vezano za antifašizam, ali i vodeći računa o komunističkim zločinima ne smije biti” rekla je predsjednica hrvatske vlade.

Kosor je istaknula kako su u Bleiburgu ljudi ubijeni bez suda, bez suđenja, bez podizanja optužnice te bez prava na obranu. Ipak, ispred spomenika ogradila se od onih koji ističu fašistička obilježja.
XS
SM
MD
LG