Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ministri finansija EU: Branićemo evro


Sastanak ministara finansija 27 zemalja članica EU koji se danas održava u Briselu "veoma je važan" za Evropu jer ima za cilj održavanje stabilnosti u evrozoni i stabilnosti na tržistu, izjavila je francuska ministarka finansija Kristin Lagard.

Ministri finansija EU na današnjem sastanku u Briselu pokušavaju da se dogovore o stvaranju Fondova za finansijsku podršku zemljama evrozone koje su u krizi izazvanom zaduživanjem i deficitom.

"Sastanak je važan i za Evropljane i za druge zemlje. Tu smo da bismo radili, da bismo se dogovorili o mehanizmu koji će omogućiti stabilnost evra, stabilnost u evrozoni, ali preko toga i stabilnost tržišta", rekla je Lagard.

Ministarka finansija Španije Elena Salgado, čija zemlja predsedava Uniji izjavila je da će na današnjem sastanku ministri "braniti evro".

"Branićemo evro, smatramo da moramo obezbediti više stabilnosti našoj moneti i učinićemo sve što je neophodno da postignemo taj cilj", rekla je Salgado po dolasku na vanredan ministarski sastanak u Briselu.
XS
SM
MD
LG