Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jaroslav Kačinjski se nada pomirenju sa Rusijom


Brat blizanac poginulog predsednika Poljske, Jaroslav Kačinjski izrazio je danas u neočekivanoj poruci Rusima nadu da će avionska nesreća kraj Smolenska u kojoj je poginuo njegov brat biti jedan od onih momenata koji menjaju tok istorije i dovesti do pomirenja Rusa i Poljaka.

"Masovnu solidarnost Rusa su Poljaci i primetili i visoko cene. Hvala vam za svaku suzu, svaku zapaljenu sveću i svaku dirljivu reč", kazao je Kačinjski u specijalnoj video "poruci prijateljima Rusima" koja ja postavljena na sajtu JuTjub.

Novinarima danas u Varšavi poruku je emitovao prvo izborni štab Jaroslava Kačinjskog koji je prihvatio da bude umesto stradalog brata kandidat svoje stranke Pravo i Pravda na izborima za predsednika Poljske 20. juna.

Jaroslav Kačinjski podsetio je da je obračun sa staljinizmom zadatak za oba naroda i Ruse i Poljake, pošto, kako je naglasio, u ruskoj zemlji leže milioni ruskih žrtava staljinističkog terora.

Apelovao je da obračun i Rusa i Poljaka sa staljinizmom bude utemeljen na istini o masakru 22.000 poljskih vojnih zarobljenika u proleće 1940. godine u Katinskoj šumi i još nekoliko mesta Sovjetskog Saveza.
XS
SM
MD
LG