Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Obilježena godišnjica bitke na Neretvi


U Jablanici je obilježžena 67. godišnjica Bitke na Neretvi, kojoj su uz građane Bosne i Hercegovine prisustvovali član Predsjedništva BiH Željko Komšić, te izaslanstva SUBNOAR-a Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine , Rusije i Republike Srpske.

Program obilježavanja počeo je spuštanjem karanfila u Neretvu i polaganjem cvijeća i vijenaca kod vječne vatre ispred Muzeja Bitke na Neretvi. Glavna Svečanost je održana u Velikoj dvorani Muzeja, gdje su govorili predsjednik SUBNOAR-a BiH Jure Galić, predstavnik rukovodstva SUBNOAR-a Srbije Zdenko Duplančić, Crne Gore Boro Raičević i Hrvatske Branko Grošeta.

Svečanosti su prisustvovala i izaslanstva boraca Dubrovnika, Splita, Hadžića, Mostara, Sarajeva i Konjica. Program je nastavljen kulturno zabavnim programom u izvedbi jablaničkog kulturnog društva ''Prijatelji''.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je da sve više raste svijest o antifašističkoj borbi i da se ljudi, nakon izvjesne pauze, ponovo okreću obilježavanju značajnih datuma i mjesta antifašističke borbe.

"Fašizam nije pobijeđen i ne treba ga potcijeniti," rekao je Komšić novinarima, dodavši da cijeli demokratski svijet obilježava ovaj dan te da nema razloga da ne bude obilježen i u Bosni i Hercegovini.

Komentirajući činjenicu da mu stranke sa hrvatskim predznakom zamjeraju što obilazi ovakva mjesta, a ne i Bleiburg, Komšić je rekao da je njemu kao pojedincu i nekome tko politički djeluje mjesto u Jablanici, a ne u Bleiburgu.
XS
SM
MD
LG