Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor o hapšenju bivšeg čelnika HEP-aPredsjednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor upitana za komentar hap[enja bivšeg predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka izjavila je danas novinarima da "sva tijela rade svoj posao".

"U borbi protiv korupcije nastavit ćemo jednakom snagom i nećemo posustati. Što se Vlade tiče, nulta je tolerancija na bilo kakav i bilo čiji oblik korupcije" poručila je Kosor nakon skupa o ravnopravnosti polova u medijima, uputivši novinare da se za ostalo obrate nadležnim tijelima koje istragu provode i čiju nezavisnost kako je rekla Vlada podržava.

Mravak je odveden na ispitivanje u policiju nakon jutrošnje premetačine stana u kojemu živi u Miramarskoj ulici u Zagrebu. Službeno još nije objavljeno što se Mravku stavlja na teret i je li uhapšen.

MUP je kratko saopštio da je riječ o istrazi vezanoj uz prodaju električne energije po nerealno niskim cijenama, štetnim za HEP, te je po nalogu USKOK-a počela kriminalistička istraga nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje da su se udružili radi počinjenja kaznenih djela te zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja.
XS
SM
MD
LG