Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uhapšen bivši predsjednik uprave HEP-a MravakU petak ujutro u svom domu u Zagrebu uhapšen je bivši predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak.

Advokat bivšeg šefa HEP-a Ante Madunić potvrdio je kako je nakon pretage Mravkova stana njegov branjenik prevezen u HEP gdje se nastavilo s pretragom njegove kancelarije, javlja HTV.

Nakon toga Mravak je odveden u policijsku stanicu u Heinzelovoj ulici. Stavlja mu se na teret zlopotreba položaja i udruživanje za činjenje kaznenih djela. Spominju se još dvije osobe, bivši član Uprave i neko iz politike - kazao je Madunić.

Navodno je riječ o bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu , javlja HTV. Njegov advokat Anto Nobilo izjavio je kako je i on čuo za glasine, ali o tome još nema informacija

Uz Mravka je uhapšen i Ivan Koštan, predsjednik Uprave TLM-a Šibenik.Prema neslužbenim navodima, uhapšeeni se terete za malverzaciju u prodaji struje pri čemu je državni budžet oštećen za više od pola milijarde kuna.Mravak je prošle godine smjenjen zbog afere Buljubašić.
XS
SM
MD
LG