Dostupni linkovi

Vanredna vijest

File u Kosovskoj MitroviciKomesar EU za proširenje Štefan File izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da su zemlje članice EU u potpunosti posvećene I ujedinjene oko evropske perspektive cijelog regiona.

File je u sjevernoj Mitrovici otvorio informativni punkt a posjetio je I kuću EU. Komesar EU za proširenje je istakao važnost kretanja čitavog regiona ka EU.

“Bilo mi je važno da posjetim I ovaj dio Kosova I da se uvjerim u veće prisustvo EU. Razlog za to je, da su zemlje članice EU u potpunosti posvećene I ujedinjene oko evropske perspektive cijelog regiona.Otvorio sam informativni punkt, razgovarao sam o tome ssta EU može da uradi da ojača socijalni I ekonomski razvoj ovog regiona I šta može da se uradi da ljudi uživaju koristi evropske perspektive” – rekao je File.

On je dodao da je u ovaj dio Kosova do sada uloženo 20 miliona eura I da će se taj trend nastaviti.

“Naš je cilj da pomognemo lokalnim vlastima da obezbijede građanima ovdje u ovom dijelu Kosova najbolje usluge bilo da se radi o obrazovanju, zdravstvu…. Siguran sam da je u interesu svih da imaju dobru policiju, da imaju sudove koji rade I to su projekti na kojima ćemo raditi u narednim mjesecima I godinama” -rekao je File, javlja izvještač RFF.

Ovo je druga posjeta Filea Kosovu od kako je imenovan za komesara za proširenje EU. File je Kosovo posljednji put posjetio krajem marta.
XS
SM
MD
LG