Dostupni linkovi

Dačić predlaže da regionalni centar bude u Beogradu



Ministar policije Ivica Dačić smata da bi sjedište regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala trebalo da bude u Beogradu.

Ideja je da sedište centra bude u Beogradu, a Srbija je ponudila da ga vodi neko iz druge države, rekao je Dačić novinarima prilikom posjete Policijskoj brigadi na Banovom brdu, u Beogradu, i najavio da će sjutra o toj temi razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislavom Karamarkom.

Dačić je rekao i da se nada da će regionalni centar za borbu protiv organizovanog kriminala biti otvoren u najskorije vrijeme i dodao da ta ideja postoji oko godinu dana.

Prema njegovim riječima, na ideju MUP-a Srbije, prva je pozitivno reagovala Hrvatska, ali su i druge države regiona zainteresovane za taj projekat.

Podsjetivši da Srbija ima odličnu saradnju sa policijama zemalja regiona i da je saradnja sa kolegama iz Hrvatske primjer uspešne saradnje, Dačić je rekao da bi u tom centru trebalo da se prikupljaju i obrađuju kriminalističko-obavještajne informacije vezane za organizovani kriminal u regionu.

Ministar je dodao da bi sjutra na sastanku sa hrvatskim kolegom trebalo da se razgovara o realizaciji tog projekta.

"Kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala, ne postoje naši, odnosno njihovi, i policije se protiv toga moraju zajedno boriti", istakao je Dačić.
XS
SM
MD
LG