Dostupni linkovi

Crnogorski kadet nestao u Njemačkoj



Ministarstvo odbrane nema informacija o tome šta se desilo kadetu Vojske Crne Gore Aleksandru Vučiniću iz Tivta, kome se od 22. aprila gubi svaki trag, nakon što je svojevoljno napustio Centar za učenje njemačkog jezika u Hjurtu.

Vučinić je sa još četvoricom kolega iz Crne Gore bio na šestomjesečnom učenju njemačkog jezika, što prethodi početku školovanja na vojnoj akademiji. Ministar odbrane Boro Vučinuć je razgovarao juče sa ocem kadeta Vučinića, Miodragom, i izrazio punu spremnost za pomoć porodici u daljem angažovanju oko njegovog nalaženja, saopštilo je Ministarstvo odbrane, koje je, kako se navodi, odmah po nestanku kadeta preduzelo sve potrebne aktrivnosti da ga pronađe preko crnogorske ambasade i vojnog atašea.

Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo odbrane, kadet Vučinić nije doputovao u Crnu Goru, a do sada nije poznato mjesto njegovog boravka.

Prije nestanka, kadet je imao testiranje iz njemačkog jezika i nije položio test, ali mu je pri tom saopšteno da postoji mogućnost ponovnog polaganja.

Utvrđeno je da je kadet sa sobom odnio putne isprave i lične stvari iz školskog centra, a posredstvom crnogorskog diplomatsko-konzularnog predstavništva u Berlinu, njemački istražni organi pokrenuli su potragu 26. aprila.
XS
SM
MD
LG