Dostupni linkovi

Objavljene fotografije izgrednika s tribina maksimirskog stadiona


Policijska uprava zagrebačka objavila je na svojim internetskim stranicama 27 fotografija s tribina maksimirskog stadiona i zatražila pomoć građana kako bi se utvrdio identitet izgrednika za koje se sumnja da su sudjelovali u subotnjim neredima za vrijeme i nakon utakmice Dinamo-Hajduk.

Izgrednici koje policija traži, na fotografijama su posebno zaokruženi.

Policija je fotografije izdvojila sa službenih video snimaka. U priopćenju se ne navodi je li među osobama koje su istaknute na fotografijama i izgrednik koji je bacio takozvani topovski udar, od kojega je teško ranjen varaždinski interventni policajac Kristijana Trokter, ostavši bez oka.

Policiji su se jučer predala dvojica izgrednika, 35-godišnji Damir Radovac te Nijaz Tadžić Hadžiosmanagić, za kojega mediji navode da je vođa radikalne skupine Bad Blue Boysa i kojega se sumnjiči da je vodio napad na policijski automobil, pri čemu je, prema policijskom izvješću, nehotice hicem iz policijskog pištolja teško ranjen jedan od napadača.

Zahvaljujući dojavi građana uhićena su još dvojica 22-godišnjih izgrednika koje se, zajedno s Radovcem, sumnjiči da su čašama, stolicama i bakljama gađali policajca koji je sudjelovao u intervenciji na istočnoj tribini, na kojoj je prvo došlo do nereda. Neredi su se potom proširili na sjevernu tribinu, a nakon utakmice i u okolici maksimirskog stadiona.
XS
SM
MD
LG