Dostupni linkovi

Vanredna vijest

USKOK pokrenuo novu istragu protiv PolančecaBivši potpredsjednik hrvatske vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, pritvoren zbog malverzacija dionicama "Podravke", našao se ponovno na meti USKOK-a koji je protiv njega pokrenuo istragu jer je odobrio plaćanje nepotrebne studije, čime je državni proračun oštetio za pola milijuna kuna, izvijestio je danas USKOK.

Osim Polančeca (43), koji je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti, USKOK zbog poticanja na te zlouporabe sumnjiči 54-godišnjeg vukovarskog odvjetnika Petra Miletića.

Sumnja se da se Polančec kao potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva na Miletićev zahtjev dogovorio da će on kao odvjetnik izraditi stručno-pravnu studiju, iako to uopće nije trebalo jer su već bili doneseni svi akti kojima je reguliran predmet te studije.

Odvjetnik je izradio studiju od samo 19 stranica, koja je u većem djelu prepisana, te uopće nije upotrijebljen, a Polančec je na teret ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva neosnovano odobrio plaćanje računa za tu studiju od pola milijuna kuna, za koliko je oštećen proračun, tvrde u USKOK-u.

U USKOK-u ne navode o kakvoj je studiji bilo riječi i u kojem razdoblju je djelo počinjeno.

Iz hrvatskog MUP-a su danas priopćili da je policija USKOK-u kazneno prijavila dvije osobe, pošto je nad njima dovršila kriminalističko istraživanje.

Polančecov branitelj Anto Nobilo rekao je za Hinu da o novoj istrazi protiv svog branjenika ne zna ništa, osim da je zbog tog slučaja policija Polančeca nedavno posjetila u zagrebačkome Okružnom zatvoru u Remetincu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG