Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Grci i Izraelci nijesu ponudili 1,5 milijardi eura za izgradnju autoputa Bar-BoljareČlan Savjeta za izgradnju prvog crnogorskog autoputa Bar-Boljare Zoran Radonjić negirao je pisanje podgoričkih štampanih medija da je grčko-izraelski konzorcijum Aktor-HCH ponudio za gradnju dvije i po dionice budućeg autoputa cijenu od 1,5 milijardi eura, javila je IN televizija.

Radonjić je rekao da je taj konzorcijum dao ponudu za tri dionice dužine oko 98 kilometara.Radonjić kaže za da je konzorcijum ponudio neznatno nižu cijenu od ranije ponuđene.

Grčko-izraelski konzorcijum ranije je za tri dionice ponudio nesto više od dvije milijarde..."Nije bilo govora ni o novoj trasi oko Skadarskog jezera", precizirao je Radonjić i ponovio da će se Savjet za auto-puteve konačno izjasniti sjutra o ponudi Aktor-HCH.

Nakon neuspjeha prvorangiranog na tenderu za izgrdanju puta Bar Boljari , hrvatskog konzorcijuma Konstruktor da obezbijedi potrebne bankarske garancije, crnogorska Vlada započela je pregovore sa drugoplasiranim ponuđačem grčko izraelskim konzorcijumom.
XS
SM
MD
LG