Dostupni linkovi

HDZ BiH: Lijanović radi na razbijanju "kreševske šestorke"



Hrvatska demokratska zajednica BiH je današnji sastanak kreševske šestorke u Širokom Brijegu osudila na propast. Glavni krivac tome je, kako navode, domaćin sastanka predsjednik NS Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović.

Portparol HDZ-a BiH Mišo Relota optužio je jučer Lijanovića da radi na razbijanju jedinstva "kreševske šestorke", dodajući da je njegov poziv na sastanak "bezobrazan".

"U pozivu se navodi da će sastanak imati dvije tačke dnevnog reda. Osim tačke razno, prva se odnosi na utvrđivanje razloga zbog kojih je HDZ BiH najavio kandidaturu svojih članova za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, čime bi se stavio u službu Željka Komšića i izdao interese hrvatskog naroda", rekao je Relota.

On je istakao da je namjera ovakvog poteza predstavnika NS "Radom za boljitak" da se "izvrnu činjenice" kako bi se pokazalo da HDZ BiH nije za dogovor.

Također, Relota smatra da je sastanak potpisnika Kreševske deklaracije, kao i prethodna dva, unaprijed osuđen na propast već zbog samog načina kako su učesnici pozvani.
XS
SM
MD
LG