Dostupni linkovi

Josipović i Kosor: Kazniti odgovorne za ubistvo policajaca u Borovu


Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor pozvali su danas nadležne insititucije da kazne odgovorne za ubistvo 12 pripadnika vinkovačke specijalne policije koje su 2. maja 1991. godine u Borovu ubili pripadnici srpskih paravojnih formacija.

"Nema mira i pravog pomirenja dok ne budu kažnjeni odgovorni za zločine", izjavio je Josipović u Borovu na obeležavanju 19. godišnjice ubistva 12 policijaca.

Dodao je da su ubijeni policajaci postavili "simbol pravednog odbrambenog rata koji je Hrvatska vodila", ističući da su bili "prve žtrve agresije na Hrvatsku".

Premijerka Kosor pozvala je nadležne da ulože maksimalan trud kako bi bili otkriveni i kažnjeni odgovorni za ubistvo 12 pripadnika vinkovačke specijalne policije.

Povodom godišnjice ubistva 12 policajaca u Borovu, nekadašnjem Borovom Selu, članovi porodica ubijenih i državni vrh Hrvatske, prevođen predsednikom i premijerkom, položili su vence i zapalili sveće kod spomen-obeležja ubijenim policijacima.

U Borovu je 2. maja 1991. godine iz zasede ubijeno 12 hrvatskih policajaca koji su došli da izbave dvojicu kolega koje su tokom redovne patrole u noći između 1. i 2. maj zarobili pripadnici srpskih paravojnih formacija.
XS
SM
MD
LG