Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosovo: Granatom na odašiljač kosovske mobilne mreže "Ipko"


Repetitor kosovske mobilne mreže "Ipko" u naselju Brankovo Brdo, u opštini Zubin Potok na severu Kosova, oštećen je u jutrošnjoj eksploziji.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je za RSE da je rano jutros odjeknula jaka eksplozija, a policija je od radnika obezbeđenja saznala da su se prvo začuli rafali, a zatim i detonacija iz pravca repetitora.

"Veruje se da je kontejner sa električnom instalacijom oštećen u eksploziji. Na licu mesta su istražne jedinice KPS-a i Kfora da bi obezbedili sve informacije u vezi ovog slučaja", kazao je Hoti.

Ovo je peti napad u poslednjih nedelju dana na imovinu ovog kosovskog operatera mobilne telefonije. Prethodna dva su se dogodila u opštini Leposavić dok je serija napada počela miniranjem opreme "Ipka" u opštini Zvečan.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković navodi da na području centralnog Kosova još nema signala fiksne i mobilne telefonije srpskih operatera.

U pismu ministarki za telekomunikacije i informatičko društvo Jasni Matić, Rada Trajković je negirala ministarkinu izjavu da je signal telefonije vraćen u taj deo Kosova i dodala da je Služba za hitnu medicinsku pomoć i dalje potpuno odsečena od pacijenata zbog čega su mnogi od njih i životno ugroženi.
XS
SM
MD
LG