Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tadić i Fratini: Odnosi dve zemlje na visokom nivou


Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Frankom Fratinijem. Predsednik Tadić i ministar Fratini su ocenili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, navodi se u saopštenju iz predsednikovog kabineta.

Predsednik Tadić je podsetio da je ministar Fratini podržao liberalizaciju viznog režima i reformu policije u Srbiji, što je, kako je dodao, dokaz da veruje u iskrene namere naše zemlje da postane punopravna članica EU.

Predsednik Srbije je zahvalio svom sagovorniku na velikoj podršci Italije evropskim integracijama Srbije. Ministar Fratini doputovao je večeras u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će, prema najavama, voditi razgovore o evropskim integracijama i saradnji u regionu, prenosi Beta.

Za sutra je predviđen susret Fratinija sa ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem i potpredsednikom vlade zaduženim za evropske integracije Božidarom Đelićem. Akcenat u tim razgovorima, uz evropske integracije, biće stavljen na regionalnu saradnju uoči samita u Sarajevu koji će biti održan 2. juna.
XS
SM
MD
LG