Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vojgl:EU podržava proširenje na Zapadni BalkanU Evropskoj uniji (EU) i parlamentu postoji široka podrška proširenju na Zapadni Balkan, kazao je danas član Evropskog parlamenta, Iv Vojgl.

On je, tokom susreta sa ministrom inostranih poslova Milanom Roćenom, rekao da se u tom kontekstu posebno pozitivno gleda na rezultate koje je Crna Gora postigla na putu evropskih integracija.

Sagovornici su se saglasili da sprovođenje reformi, koje se neophodne za dostizanje evropskih standarda, predstavlja najbolju preporuku za svaku državu pojedinačno.

Vajgl je kazao da će Brisel nastaviti da prati implementaciju već uspostavljenih zakonskih okvira za koje je ocijenjeno da predstavljaju dobru osnovu za učvršćivanje pravne države.

Roćen je upoznao Vojgla sa aktivnostima Crne Gore u procesu evropskih integracija, navodeći da očekuje da će to zemlju preporučiti za status kandidata i određivanje datuma za početak pregovora o pristupanju EU.

Crnogorski šef diplomatije je rekao da je u priprami odgovora na Upitnik Evropske komisije Crna Gora dokazala da postoje odgovarajući administrativni kapaciteti za ispunjavanje zahtjevnih zadataka.
XS
SM
MD
LG