Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mostar: Vlada FBiH razmatra boračke zahtjeveZa danas je u Mostaru zakazana hitna sjednica Federalne vlade. Na sjednici će biti govora o problemima Bosne i Hercegovine kada je riječ o provedbi stand-by aranžmana.

Na zatvorenoj dijelu sjednice Vlade, biće razmatrana informacija o bezbijednosnoj situaciji nakon nereda boračkih udruženja u Sarajevu. Posebna pažnja će biti posvećena materijalnoj šteti od ukupno 300.000 maraka koja je napravljena nakon nedavnih protesta.

Premijer FBiH Mustafa Mujezinović ranije je izjavio da nije optimista kada je riječ o rješavanju problema i postizanju dogovora sa predsjednicima boračkih organizacija u FBiH.

On je ocijenio da su protesti demobilisanih boraca u FBiH i Sarajevu, koji su održani u srijedu, 21. aprila, politički motivisani i da su eskalirali u neviđeni vandalizam koji potpiruju "ubačeni elementi, koji ne vole svoju državu, nego nered i haos".

On je upozorio da se ukidanjem prihodovnog cenzusa apsolutno ugrožava stand-by aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, što bi dodatno ugrozilo 450.000 penzionera u FBiH.
XS
SM
MD
LG