Dostupni linkovi

Vanredna vijest

NATO ne utiče na stav BiH prema sankcijama protiv Irana


Šefovi diplomatija NATO će u četvrtak i petak, u Talinu, razmotriti da li je Bosna i Hercegovina ispunila uslove za dobijanje Akcionog plana za članstvo u Atlantskom savezu, ali na to ne može imati nikakvog upliva da li će Bosna u Savetu bezbednosti UN glasati ili ne za sankcije protiv Irana.

To je danas agenciji Beta u Briselu izjavio jedan zvaničnik u sedištu NATO, koji je naglasio da će, bez obzira na to da li SAD ili neka druga država od vlasti u Sarajevu traže da u Savetu bezbednosti UN glasaju za sankcije protiv Irana, odluka o davanju ili ne Akcionog plana za članstvo Bosni biti donesena jednoglasnom odlukom svih članica Atlantskog saveza.

To će se učiniti isključivo na temelju jasno utvrdjenih merila o sprovedenim vojnim i demokratskim reformama, rekao je ovaj funkcioner NATO.

Predstavnica za štampu u NATO Karmen Romero je agenciji Beta, istovremeno, potvrdila da su vlasti u Sarajevu stavile do znanja spremnost da upute dodatne trupe u sastav medjunarodnih snaga, pod vodjstvom NATO-ISAF, u Avganistanu.
XS
SM
MD
LG