Dostupni linkovi

Beograd: počinje suđenje za ubistvo Pukanića i Franjića



U specijalnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Sretenu Jociću poznatom kao Joca Amsterdam koga tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za ubistvo vlasnika i novinara hrvatskog lista Nacional, Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Tročlanim sudskim vijećem će, po najavama, predsjedavati sudija Vladimir Vučinić, članovi su sudije Nada Zec i Siniša Petrović, a postupak bi se trebao nastaviti 21. i 22. aprila.

Po prvobitnom planu, suđenje se iz bezbijednosnih razloga trebalo održati u posebnoj sudnici beogradskog okružnog zatvora, ali, kako je objašnjeno, zbog velikog zanimanja medija biće održano u zgradi posebnog suda.

Prema optužnici tužilaštva Srbije, Jocić je sa neidentifikovanim licem postigao dogovor da za iznos od najmanje milion i pol eura ubije Pukanića i za to je angažovao kriminalnu grupu koja je mrežu imala u cijelom regionu.

Osim Jocića, u Beogradu će se suditi i Željku Milovanoviću optuženom da je, kao neposredni izvršilac, ostavio skuter sa eksplozivom u dvorištu lista Nacional čijim aktiviranjem su Pukanić i Franjić ubijeni.
XS
SM
MD
LG