Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ministri rada skupine G20 na sastanku bez EuropljanaMinistri rada skupine G20, vodećih industrijskih i zemalja u razvoju, sastaju se danas na svom prvom sastanku kako bi raspravili o putevima za poticanje rasta stope zaposlenosti.

Dvodnevni summit održat će se bez ministara Velike Britanije, Francuske i Njemačke, u kojima je zračni promet onemogućen oblakom vulkanske prašine koji je s Islanda krenuo preko Europe.

Financijski ministri skupine G20 sastat će se također u Washingtonu ovoga petka, uoči polugodišnjeg sastanka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke.

Dok se svjetsko gospodarstvo počelo oporavljati od prve poslijeratne recesije, posebice bogate zemlje vode borbu za smanjenje stope nezaposlenosti. Mnogi od ministara G20 pod žestokim su domaćim pritiskom da poduzmu akcije na području zapošljavanja.

Ekonomist MMF-a Ravi Balakrishnan prošloga je tjedna iznio predviđanja prema kojima napredna gospodarstva mogu očekivati da im stopa nezaposlenosti ostane na razini prosječno 9 posto 2011. godine.
XS
SM
MD
LG