Dostupni linkovi

Predsjedništvo EU: Sutra ipak pristupna konferencija s Hrvatskom


Špansko predsjedništvoEU je u nedjelju popodne ispravilo informaciju i potvrdilo da će se Međuvladina konferencija o pristupanju između Hrvatske i EU-a u ponedjeljak ipak održati, suprotno onome što su tvrdili prije podne.

"Potvrđujem da će se pristupna konferencija održati. Uskoro ćemo poslati ispravak prethodne informacije", izjavila je Hini portparol španskog predsjedništva Cristina Gallach.

U nedjelju prije podne, špansko predsjedništvo je SMS-om obavijestilo akreditovane novinare u Bruxellesu da se zbog obustave avio prometa u većem dijelu Evrope odgađaju svi sastanci u Bruxellesu i Luxembourgu, uključujući i pristupnu konferenciju sa Hrvatskom, koja je predviđena za ponedjeljak.

Pristupna konferencija s Hrvatskom održava se na nivou ambasadora i nema razloga za odgađanje jer su svi ambasadori već u Bruxellesu. Hrvatska delegacija predvođena glavnim pregovaračem krenula je u nedjelju automobilom iz Zagreba u Bruxelles.

Hrvatska bi u ponedjeljak na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju u Bruxellesu trebala zatvoriti pregovore u poglavlju Sloboda kretanja roba, čime bi se se broj zatvorenih poglavlja popeo na 18.
XS
SM
MD
LG