Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor: Nisam bila obaveštena o Josipovićevom govoruPredsedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) izrazilo je danas žaljenje što se hrvatski predsednik Ivo Josipović, "uprkos odredbama Ustava", oko svojih poruka o hrvatskoj politici prema BiH nije konsultovao s vladom, a predsednica HDZ-a i vlade Jadranka Kosor je nakon sednice Predsedništva izjavila da je trebalo da bude obaveštena o onome što će Josipović reći u Sarajevu.

Predsedništvo HDZ je najoštrije odbacilo deo Josipovićevog govora u kojem se tvrdi da je "Hrvatska u 90-im godinama doprinela politici koja je požnjela rat, smrt i sakaćenje stotina hiljada, milione raseljenih, uništena privreda i porodice".

Vrh HDZ naglašava da je Hrvatska prva priznala nezavisnost BiH, te da toj državi bila saveznik u borbi protiv velikosrpske agresije.

Istovremeno, ova stranka ističe izuzetnu važnost izražavanja pijeteta prema svim žrtvama, te Josipovićev poklon žrtvama u Ahmićima i Križančevom selu smatra pozitivnim korakom u afirmaciji kulture dijaloga, pravednosti i mira.
XS
SM
MD
LG