Dostupni linkovi

SAD pozdravljaju Josipovićev govor u Parlamentu BiH


Američki State Department u srijedu je pozdravio govor hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u parlamentu BiH u kojem se izvinio za učešće Hrvatske u politici podjele BiH 90-ih godina i za stradanja koja su bila rezultat te politike, te je pozvao cijelu regiju na rješavanje svih otvorenih pitanja.

Portparol State Departmenta Philip Crowley ocijenio je da se izvinjenje hrvatskog predsjednika za politiku podjele BiH, poziv na rješavanje otvorenih pitanja i intenzivniju saradnju u regiji, te snažna podrška ustavnim reformama i evratlantskoj integraciji BiH, podudara s nastojanjima SAD-a u regiji.

"To je dio napora na kojem radimo mjesecima, nastojeći ostvariti napredak u regiji, te je vitalno važan aspekt u ublažavanju napetosti, pomirenja među različitim zajednicama i, što je najvažnije, stvaranju klime u kojoj se reforme mogu dogoditi", rekao je Crowley.

U ovkiru službene posjete BiH hrvatski predsjednik Ivo Josipović održao je u srijedu govor pred zastupnicima Parlamenta BiH, u kojem je prenio izraze poštovanja i saučešća za sve žrtve proteklog rata u BiH, a danas će odati počast žrtvama ratnih zločina u Ahmićima i Križančevu selu.
XS
SM
MD
LG