Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predato oko 15 hiljada potpisa protiv gradnje centrala na MoračiPredstavnici nevladinog sektora predali su danas Ministarstvu uređenja prostora i zaštite životne sredine Crne Gore peticiju sa potpisima oko 15.000 građana kojom se traži promjena plana izgradnje hidrocentrala na Morači.

Potpisivanje peticije organizovale su 62 nevladine organizacije u Crnoj Gori uz podršku Svetskog fonda za prirodu (WWF).

Pored potpisa građana resornom ministarstvu su predate ekspertske studije o uticaju plana Vlade Crne Gore da izgradi četiri hidrocentrale na Moracci, na zzivotnu sredinu.

Direktor nevladine ogranicazije Grin hom (Green Home) Darko Pajović je rekao da je peticija pokazala da vladin plan korišćenja hidropotencijala na rijeci Morači "nije dobar" i da se on "mora mijenjati".

Ključne zamjerke protivnika vladinog plana u javnoj raspravi koja se završava danas je da izvršna vlast "oživljava" 40 godina star projekat koji "nije ekonomski opravdan", i da gradnja hidrocentrala "može imati poguban uticaj na životnu sredinu".
XS
SM
MD
LG