Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv Šarića


Podignuta optužnica protiv Šarića

Specijalano tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba osumnjičenih za krijumčarenje kokaina.

Kako je rekao sprecijalni tužilac Miljko Radisavljević optužnicom, koja je podignuta 12. aprila i dostavljena sudu, obuhvaćeni su Darko Šarić, Goran Soković i Željko Vujanović – kao organizatori grupe, i još 17 okrivljenih za krijumčarenje kokaina 2008. i 2009. na području Srbije, Zapadne Evrope i Južne Amerike.

“Prema našoj oceni, a na osnovu prikupljenih dokaza, smatramo da se radi o jednoj od najorganizovanijih kriminalnih grupa koje su delovale na prostoru Srbije. Ova kriminalna grupa prevazilazi kapacitete i potencijal svih prethodno procesuiranih kriminalnih grupa u Srbiji, a time i njihovu društvenu opasnost. Zbog složenosti predmeta, velikog broja okrivljenih, obimnosti dokaza, načina vršenja krivičnih dela i pojedinih kratkih procesnih rokova, odlučili smo da istragu protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe podelimo i realizujemo kroz dva paralelna postupka. Jedan koji se odnosi na nelegalan promet opijata, i drugi koji se odnosi na pranje novca. Smatram da će se na taj način, barem u ovom trenutku, istraga efikasnije sprovesti.”

(Priredio: Nebojša Grabež)

XS
SM
MD
LG