Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv ŠarićaSpecijalano tužilaštvo Srbije za organizovani krinimal podiglo je optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba osumnjičenih za krijumčarenje kokaina, izjavio je sprecijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Radisavljević je reako da su optužnicom, koja je podignuta u ponedjeljak i dostavljena sudu, obuhvaćeni Šarić i još 19 okrivljenih za krijumčarenje kokaina 2008. i 2009. na području Srbije, Zapadne Evrope i Južne Amerike.

"Podizanjem optužnice završen je dio istrage koji se odnosi na krijumčarenje kokaina", naveo je na konferenciji za novinare Radisavljević, dodajući da su zbog složenosti predmeta vođene dvije istrage.

Druga istraga je za pranje novca i finasijske malverzacije.

Kao organizatpri grupe osim Šarića označeni su Goran Soković i Željko Vujanović.

Jedaneastorici pritvorenih rješenjem istražnog sudije Posebnog odeljenja za organizovani krinimal pritvor je produžen.

Za Darkom Šarićem i ostalima koji su u bjekstvu, posle višemjesečne istrage početkom januara raspisana je međunarodna potjernica.

Posle zapljene 2,8 tona kokaina okrtobra 2009. na jednom brodu u međunarodnim vodama u Atlantskom okeanu, u Srbiji je sprovedena istraga protiv ove kriminalne grupe osumnjičene da je deo narkolanca koji krijumčari kokain iz Urugvaja u Evropu, preko Crne Gore i Srbije.
XS
SM
MD
LG