Dostupni linkovi

Tadić otvorio sajam privrede u Mostaru



Predsjednik Srbije Boris Tadić otvorio je danas Međunarodni sajam privrede u Mostaru, čiji je zvanični partner Republika Srbija.

Tadić predvodi delegaciju Srbije, u kojoj je i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, a na sajmu su i predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić, premijer Republike Srpske Milorad Dodik,predsednik HDZ u BiH Dragan Čović, potpredsednik hrvatskog Sabora Josip Friščić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predstavnici diplomatskog kora.

Tadić, koji je prije dolaska u Mostar, boravio u Trebinju, poručio je da će današnja poseta dati značajan impuls privrednoj saradnji u mnogim oblastima, ne samo tradicionalnim, kao što su poljoprivreda i metalski kompleks, već i u domenu novih tehnologija.

Potpredsjednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić će na sajmu potpisati sporazum o saradnji u oblasti turizma sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladenom Zirojevićem i otvoriti Privredni forum, na kome će učestvovati predstavnici Srbije, Vijeća BiH i Republike Srpske.
XS
SM
MD
LG