Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tadić pozvao na pomirenje


Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je večeras ispred manastira Tvrdoš kod Trebinja na mir i pomirenje svih koji žive na prostoru bivše Jugoslavije, navodeći da istovremeno želi da podrži srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je poseta predsednika Srbije "velika čast i zadovoljstvo, a za Trebinje i Hercegovinu znak pažnje koju Srbija pruža RS".

Predsednika Srbije u Trebinju je dočekao načelnik opštine Dobroslav Ćuk, a na gradskom trgu organizovan je razgovor Tadića sa građanima.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će sa zvaničnicima Republike Srpske (RS) večeras u Trebinju razgovarati o zajedničkim ekonomskim potencijalima.

"Kada govorimo o ekonomiji, znamo svi da je ona podloga stabilnosti i razvoja i da bez jedne dobro osmišljene i planirane ekonomije nema ni pune efikasnosti u očuvanju našeg identita", kazao je Tadić novinarima posle posete manastiru Tvrdoš.

Predsednik Srbije danas je posetio i Industriju mesa u Ljubinju, najavljujući da će vojvođanska privreda investirati u taj kompleks. Predsednik Srbije ranije danas avionom je stigao u Mostar, odakle je otputovao za istočnu Hercegovinu. Predsednik Srbije sutra će u Mostaru prisustvovati Sajmu privrede.
XS
SM
MD
LG