Dostupni linkovi

Odloženo svedočenje krunskog svedoka u slučaju PukanićZbog zahteva odbrane da svedočenje bude javno, na suđenju optuženima za ubistvo novinara Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića danas je odloženo saslušanje krunskog svedoka Tomislava Marjanovića.

Na zahtev tužilaštva, sudsko veće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da isključi javnost sa svedočenja krunskog svedoka, ali se toj odluci usprotivila odbrana šestorice optuženih koja smatra da za to nema razloga budući da je Marjanović više puta istupao u javnosti.

Tomislav Marjanović je bio član grupe koja je, prema optužnici, u oktobru 2008. godine ubila Pukanića i Franjića.

Nakon hapšenja, Marjanović je odlučio da sarađuje s Uredom za bobru protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), a mediji navode da je njegov iskaz najjači dokaz USKOK-ove optužnice.

Za ubistvo Pukanića i Franjića optuženi su Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović, koji je navodno bio veza između izvršilaca atentata i naručioca Sretena Jočića (Joca Amsterdam), koji je, prema optužnici, za atentat platio 1,5 miliona evra.
XS
SM
MD
LG