Dostupni linkovi

Nikolić kažnjen oduzimanjem riječi do kraja zasjedanja


Zbog psovki izrečenih na sjednici Skupštine Srbije, lider naprednjaka Tomislav Nikolić kažnjen oduzimanjem riječi do kraja skupštinskog zasjedanja.

Predsjednica Skupštine, Slavica Đukić Dejanović kaznila ga je oduzimanjem riječi do kraja sjednice koja je u toku, zbog psovke koju je izgovorio na sednici u srijedu. Kako na dnevnom redu tekuće sednice ima 90 tačaka, Nikolić neće moći da govori oko 20 dana. Predsjednica Skupštine zaključila je da ponašanje ostalih poslanika nije bilo za kažnjavanje.

Kolegijum skupštine rasravljao je dva sata o ponašnju poslanika na sjednici u srijedu. Na video-bimu, specijano upriličenom za ovu priliku, prikazan je dio rasprave tokom kojeg su poslanici vrijđali jedni druge ili ministra Dinkića.

Kako kaže Đuikić-Dejanović, zaključeno je da ponašanje Tomislava Nikolić mora biti sankcionisano.Predsednica Skupštine je ocijenila da je na taj način Nikolić ugrozio moralni integritet učesnika sjednice i dodala da se lider naprednjaka posle toga izvinio.

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić kaže da će poštovati odluku predsjednice parlamenta, ali da će koristiti pravo na repliku.

"Moram da poštujem odluku, ali neću propustiti pravo na repliku. Izgovorio sam ružnu riječ kada sam mislio da je mikrofon isključen", rekao je Nikolić i dodao da se već dva puta izvinio zbog toga i da je to od njega dosta.
XS
SM
MD
LG