Dostupni linkovi

Hrvatsko odvjetništvo traži prodaju Zagorčeve imovine


Hrvatsko državno odvjetništvo zatražilo je od zagrebačkog Općinskoga građanskog suda prodaju četiri stana i dva poslovna prostora penzionisanog hrvatskog generala Vladimira Zagorca jer nije platio 39 miliona kuna, što je morao učiniti po pravosnažnoj presudi kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz sefa Ministarstva obrane 2000.

Zagorcu je po presudi oduzeta imovina vrijedna pet miliona američkih dolara, to jest 39 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Kako on taj novac i sudske troškove od 17 hiljada kuna nije dobrovoljno platio, pokrenut je izvršni postupak, a zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je kao zastupnik države predložilo da se naplati od prodaje njegove imovine u Zagrebu.

Tako se predlaže prodaja tri Zagorčeva stana u Ulici Pavla Hatza, površine 17, 124 i 157 metara kvadratnih, stana i poslovnog prostora u Ilici od 109 i 354 metra kvadratnih, te poslovnog prostora u Boškovićevoj ulici površine 146 kvadrata.

Nekad najodlikovanijemu hrvatskom generalu u novembru prošle godine potvrđena je osuđujuća presuda u "slučaju dragulji" i sedmogodišnja zatvorska kazna na koju ga je osudio zagrebački Županijski sud zbog zlopotrebe položaja i ovlašćenja, to jest krađe dragulja iz sefa Ministarstva obrane 2000. godine.
XS
SM
MD
LG